Door naar het einde van de camping te fietsen, kun je eenvoudig de bossen aldaar verkennen. Het is een scheef dambord qua routes, en dat bied mogelijkheden. Op deze zonnige ochtend trap ik de fiets dan ook deze kant op. Het is, vanwege boomkap etc. niet echt aan te raden om van de brede hoofdpaden af te wijken. Je komt hier anders, net als ik wel snel van terug. Ik blijf na een kort stondig stuk fietsen en hordenlopen weer uit op de hoofdpaden en blijf die vanaf nu ook volgen. Ik passeer een mooie bruggetje over een beekje en kom, na de nodige bospaden, uiteindelijk uit op de doorgaande weg N279.

Ik steek de rotonde over en pak rechts naast het kanaal het gravelpad. Dit gravelpad loopt vele kilometers evenredig aan het kanaal genaamd; de Helenavaart. Het is een mooie groene omgeving en op het gravelpad kan lekker tempo worden gereden. Ik navigeer middels de GPS richting het dorp Neerkant, een klein dorpje wat een erg interessante MTB-route verbergt.

De MTB-route ligt aan de westkant van Neerkant in het Neerkanter bos. Deze MTB-route is in totaal 6,7 km lang en is compleet gemarkeerd met het bekende MTB route logo. De route gaat over een zandondergrond en bestaat naast enkele korte rechte stukken volledig uit singletracks met veel bochten en hoogteverschillen. Door de drooge is er erg veel los zand en dat haalt de snelheid er een beetje uit. De MTB-route is verder dikke pret om te rijden en ik besluit om er een 2e rondje achter aan te gooien.

foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6

Na dit feest rijd ik weer richting de N279 en fiets zo naar de MTB-route van Meijel. Deze route is een begrip in Nederland en staat vaak in de MTB top 10. De 10 km lange route ligt in de Simonshoekse bossen en bestaat volledig uit singletracks. De MTB-route van Meijel is zeer technisch met vele bochten en korte klimmetjes over bulten met stuifzand. Ik weet niet wat ik meemaak! Het is een nog groter feest dan de route in Neerkant en tijd om op adem te komen is er niet. Wanneer je goed de flow hebt te pakken is deze route ook heerlijk hard te rijden; wat een feest!

Na deze fantastische MTB-route fiets ik via de doorgaande weg (fietspad) richting Donk, passeer daar de visvijver en kom vervolgens weer uit bij de rotonde van eerder deze dag. Ik steek de rotonde over en ga direct rechts het gravelpad op en sla na zo'n 1,5km links de bossen in. Ik blijf op het brede hoofdpad fietsen en kom zo uit in het Spaanse bos en rijd vanaf daar richting het bos wat links van het gehucht Asbroek ligt. Dit bos blijkt, achteraf erg groot te zijn met vele MTB mogelijkheden. Ik navigeer om een zandkuil heen die luister naar de naam Kirkelsberg en klim en daal zo door het bos waarna ik uitkom op de doorgaande weg richting de N279. Na 1km steek ik de weg over en rijd in 1 rechte lijn terug naar het bos achter de camping.

Zwaarte Parcours:     Hoogteverschil:  
Techn. moeilijkheid:  Bewegwijzering: 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.