Een van de pareltjes onder de MTB-routes in Nederland is de MTB-route van Meijel. Deze schitterende MTB-route ligt in de Simonhoekse bossen, net onder de grens van Noord-Brabant en vlakbij het centrum van Meijel en camping Kampeerbos de Simonshoek. De route is 9km lang en bestaat volledig uit singletracks, is zeer technisch door zijn vele korte klimmetjes en ontelbare bochten. Deze route is een begrip in Nederland en staat vaak in de MTB top 10. Het geheel is gemarkeerd met het bekende internationale MTB-teken en de moeilijkheidsgraad is gedefineerd op blauw. De MTB-route van Meijel wordt veelal gecombineerd met de MTB-route van Neerkant. Heel handig, er ligt een mooie verbindingsroute tussen deze beide MTB-routes. Ik heb beide routes gereden in combinatie met mijn MTB-route 3, die ik vanuit Roggel heb gereden.

foto1
foto2
foto1
foto2

De MTB-route van Meijel en Neerkant heb ik beide meerdere keren gereden. Puur en alleen omdat ze zo fantastisch zijn om te rijden. Op een zonnige doordeweekse dag sta ik helemaal alleen aan start van de MTB-route van Meijel. Al snel na de start is het groot feest met de vele single tracks, scherpe (kom)bochten en felle klimmetjes. Het technische parcours vergt veel MTB ervaring als je deze op een goede snelheid wil rijden. Mijn Epic HT,is een heus cross country MTB en ik heb dikke pret om hiermee over het parcours te knallen. Tijd om op adem te komen is er niet. Wanneer je goed de flow hebt te pakken is deze route ook heerlijk hard te rijden; wat een feest! Wanneer ik na 9 kilometer weer bij het startpunt uitkom, ben ik drijfnat van het zweet en heb een enorme glimlach op mijn gezicht. Wat een waanzinnig mooie MTB-route.

Zwaarte Parcours:     Hoogteverschil:  
Techn. moeilijkheid:  Bewegwijzering: 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.