Lengte: 5 km Zwaarte Parcours:     Hoogteverschil:  
Hoogtemeters: 121 Techn. moeilijkheid:  Bewegwijzering: 
Gereden: augustus 2019    

De Gorges du Nesque is een tot 400 meter diepe kloof in het Zuid-Franse departement Vaucluse. De rivier de Nesque, die in de zomer opdroogt, heeft zich diep in het kalkgesteente gegraven en slingert door deze canyon, kloof of gorge. De rustige weg door deze Gorge du Nesque ligt vele tientallen meters boven de rivier de Nesque en slingert langs de diverse diepe afgronden, rotsformaties en smalle prachtige tunnels door deze kloof. Let wel even op de voorrangregels bij deze zeer smalle tunnels. De Gorges du Nesque start in Villes-sur-Auzon en komt na 20km en gemiddels 4% stijgingspercentage uit op het mooiste en hoogste punt van de Gorde du Nesque. 

foto1
foto10
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9
foto1
foto10
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9

De Gorges du Nesque rijd je dus verhard en is daardoor voor vele fietsers toegankelijk. Voor mij een mooie rit op mijn laatste vakantiedag. Het is bewolkt en drukkend warm als ik 's ochtends vroeg richting de Gorge du Nesque rijd. Op de MTB is dit, ondanks het grove profiel wat ik rijd, een heerlijke trainingsrit met een waanzinnig mooi uitzocht onderweg. De weg slingert zich werkelijk prachtig door deze kloof en ik geniet met volle teugen van de omgeving.

Zorg dat je op tijd start, dan heb je weinig last van autoverkeer en wielrenners, want ook die starten nooit vroeg. Wielrenners kijken je sowieso verbaasd aan, dat je op een MTB op volle snelheid door deze Gorge du Nesque knalt. Want hard rijden, dat is best goed te doen. De 4% stijgingspercentage tot het hoogste punt is t.o.v. alle overige Mountainbike routes die ik deze vakantie heb gereden peanuts. De hele route vanaf de camping tot aan het hoogste punt, is 19,8km en die weet ik in exact 1 uur en 1 minuut te volbrengen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.