Lengte: 5 km Zwaarte Parcours:     Hoogteverschil:  
Hoogtemeters: 121 Techn. moeilijkheid:  Bewegwijzering: 
Gereden: februari 2019    

De MTB-route van Tofteskoven direct naast het drop Juelsminde, is een prachtige 5 km lange singletrack die sinds 2018 in gebruik is genomen. De MTB-route heeft blauw als moeilijkheidsgraad en is dus veel mensen op een MTB toegankelijk. Belangrijk om te weten is dat deze singletrack is gebouwd in een stuk privé bos net buiten Juelsminde en je mag er alleen fietsen tussen 06:00 en 22:00 uur. De officiële start van de MTB-route is bij Hotel Juelsminde Strand. Dat was ons niet veteld en staat ook nergens aangegevem, waardoor wij dan ook op een ander stuk het MTB-route zijn begonnen.

IMG1566
IMG1567
IMG1568
IMG1569
IMG1566
IMG1567
IMG1568
IMG1569

De MTB-route is 1 lange singletrack met een zeer leuk hoogteverschil. Er zitten pittige klimmetjes in en enkele erg leuke afdalingen. Op vele delen van het parcours is de ondergrond voorzien van substantie wat rechtstreeks uit de zee lijkt geschept. Het lijkt op een combinatie van zeer fijne schelpjes en grind. Het parcours is hiermee, wanneer het droog is, perfect te rijden. Echter, wanneer deze ondergrond nat is zuicht dit enorm en wordt het parcours ook minder snel. Dat hadden wij dus. De hele tijd had ik het gevoel op het strand te rijden. Maar goed, niet piepen maar trappen!

De MTB-route is slechts 5 kilometer lang, 1 lange singletrack en dus wil je na 1 rondje gewoon nog een keer! Wij hadden geluk, er was niemand anders op het parcours en konden lekker ons ding doen.

Ben je in de buurt van Juelsminde, pak deze MTBroute dan mee. Je gaat er geen spijt van krijgen! Meer informatie over deze MTB-route vind je op hun website: https://mtb7130.dk/tofteskoven/

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.