Lengte: 7 km Zwaarte Parcours:     Hoogteverschil:  
Hoogtemeters: 201 Techn. moeilijkheid:  Bewegwijzering: 
Gereden: februari 2019    

Midden in de bossen, in compleet niemandsland en op ongeveer 20km van Juelsminde ligt deze prachtige Bjerre MTB-route. De Bjerre MTB-route is er sinds 2016 en is aangelegd door diverse MTBverenigingen uit de wijde omtrek in samenwerking met Deense natuurorganisaties. Het beheer van deze MTBroute is dan ook volledig in handen van de MTBverenigingen.

De grote parkeerplaats bij het bos is de start van de Bjerre MTB-route. Er staat een groot informatiebord met allerlei informatie over de MTB-route. Echter, verwachten ze hier natuurlijk geen Hollanders (mogelijk zijn we zelfs de eersten) en is alles dus in het Deens. Het enige waar we snel achter zijn is, dat deze MTB-route een lengte heeft van ongeveer 9km en deze nog verder uit te breiden is met enkele rode en zwarte lussen waardoor het geheel op ongeveer 10km uit komt. Een ander interessant bordje trok ook onze aandacht. Op een paaltje stond een mooie Deense kreet en het woord MobilePay inclusief een telefoonnummer. Navraag in het dorp leert ons dat dit een manier voor de club is om aan inkomsten te komen. Je kunt dus, als de MTB-route je bevalt, via dit mobiele nummer een bedrag overmaken naar de MTB club die dit parcours onderhouden. Een zeer slim idee, wat ik nog nergens anders ben tegengekomen.

IMG1591
IMG1592
IMG1594
IMG1597
IMG1591
IMG1592
IMG1594
IMG1597

De Bjerre MTBroute is een lange technische route met vele singeltracks, mooie klimmetjes en dito afdalingen. De Bjerre MTB-route perfect onderhouden en compleet uitgepijld met de bekende MTB bordjes. De ondergrond is zand, met boomwortels, bladeren etc. en sommige verbindingsstukken zijn bedekt met fijn grind. Ondanks dat het parcours drijfnat is, is het dikke pret om deze MTB-route te rijden en we crossen lekker hard door het Deense bos. Het einde van de route is makkelijk, dat komt namelijk uit bij de start.  

Houd er overigens rekening mee, dat er delen van de route afgezet kunnen worden i.v.m onderhoud of vanwege wedstrijden. Ook belangrijk om te weten, dat de MTB-route ook gebruikt mag worden door Trailrunners. Op http://www.bjerremtbspor.dk/ kun je nog wat meer informatie vinden over deze zeer mooie MTB-route.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.